Tema concursului este “Scoala Ideala”, astfel elevii reusind sa aduca idei inedite despre scoala ideala, idei menite sa imbogateasca si sa perfectioneze actualul sistem de educatie. 

 Concursul BRIGHT SPEAKERS organizat de LICEUL TEORETIC INTERNATIONAL DE INFORMATICA a ajuns la a doua editie.Acest concurs s-a nascut din dorinta de a-i pregati pe elevi sa vorbeasca in limba engleza excelent si convingator in fata unui public. Tema concursului este “Scoala Ideala”, astfel elevii reusind sa aduca idei inedite despre scoala ideala, idei menite sa imbogateasca si sa perfectioneze actualul sistem de educatie. Fiecare scoala participanta se angajeaza sa implementeze ideile fezabile si benefice enuntate de elevi in cadrul acestui concurs.

 

Concursul Bright Speakers 2015 reuneste in cadrul lui cele mai bune sapte institutii private de invatamant: International Computer School of Bucharest, International School of Bucharest, Mark Twain School, London School of Bucharest, Metropolitan Arc School, European School of Bucharest, American School of Bucharest. Le multumim participantilor pentru implicarea in acest concurs, pentru eforturile depuse in vederea pregatirii temeinice a elevilor si pentru interesul manifestat pentru limba engleza si public speaking ca instrument de dezvoltare personala.

Fiecare institutie participanta a ales cate 6 finalisti (3 finalisti din clasele a 6-a si 3 finalisti din clasele a 7-a), care ne vor uimi cu talentul lor in marea finala a acestui concurs ce va avea loc pe data de 21 martie, in intervalul 10:00 – 15:00, in cadrul Universitatii Lumina. Juriul concursului va fi alcatuit din public  speakeri profesionisti, obiectivi, neutri. Finala va reuni 42 de finalisti, ale caror discursuri vor prezenta cum arata scoala ideala in viziunea copiilor, principalii beneficiari ai sistemului de invatamant.

Marele sponsor al concursului Bright Speakers este MIRUNETTE EDUCATIONAL CENTRE, care il va premia pe cel mai dezinvolt si convingator vorbitor in public cu o tabara in Anglia de doua saptamani, tabara in valoare de 2000 de euro. Ii multumim sponsorului pentru sustinerea acestui proiect si pentru implicarea in premierea talentelor elevilor, a competentei de a vorbi in limba engleza excelent si a competentei de a vorbi in public convingator. Taberele oferite de Mirunette sunt tabere educationale in cadrul carora elevii isi imbunatatesc substantial competentele de limba engleza intr-un mediu multi- cultural, imbinand armonios invatatul cu distractia.

Ii multumim de asemenea fundatiei Lumina pentru cele 5 excursii in Turcia oferite ca premii in cadrul concursului si pentru organizarea concursului Bright Speakers. Un astfel de concurs premiaza talentul pentru limba engleza, talen tul de a vorbi in public convingator, dar reuseste totodata si sa contribuie sistemului educational prin vocile si ideile stralucite ale unor elevi straluciti.

II multumim totodata si Librariei Carturesti pentru sustinerea si premierea elevilor nostri talentati.

ICHB a sustinut faza pe scoala a concursului BRIGHT SPEAKERS.Inarmati cu bucurie, talent si competente de limba engleza, 40 de elevi ai liceului nostru s-au intrecut in idei stralucite pentru a convinge juriul ca vocile lor pot realmente schimba lumea.Cu totii au castigat din aceasta experienta extraordinara, 6 dintre ei calificandu-se pentru finala concursului:

 Clasa a 6-a: Andrada Dumitru 6G, Chiroiu Carla 6G, Cotirlan Claudiu 6B.

 Clasa a 7-a: Godoroja Ana 7H, Hasci Iula 7H, Arama Cristina 7A.

 

Dintre cei 14 participanti ai Liceului Teoretic „ Scoala Europeana Bucuresti”, 6 elevi s-au calificat calificat pentru etapa finala:


Clasa a VII-a:Popescu Ana-Victoria, Popescu Andreea, Volcov Andrei.

Clasa a VI-a: Luca Alexandra, Oana Maria, Negut Andra.

 

 Dintre participantii Scolii Little London, 6 elevi s-au calificat calificat pentru etapa finala:

Calificatii sunt:

Clasa a VI-a: Maria Ghita-Voineag, Yasmin Petrosanu, Alexia Icodin.

 Clasa a VII-a:Eliahu Albut, Matei Calinescu, Stefan Staicu.


Dintre participantii Scolii Mark Twain, 3 elevi din clasele a VI-a s-au calificat calificat pentru etapa finala:

 Acestia sunt: Lorraine Stephanie, Vergara Milene, Stanciulescu Anca.

 

Dintre participantii Scolii Internationale Bucuresti - ISB, 6 elevi s-au calificat calificat pentru etapa finala: Asal Shams,Alessia Diaconescu, Lidia Jalabi, Daria Ion, Mirna Mikael, Ana Costin.

Va asteptam cu bucurie si entuziasm la marea finala a concursului BRIGHT SPEAKERS, pe data de 21 martie 2015, in cadrul Universitatii Lumina si le uram mult succes tuturor participantilor!